De 8 weekse mindfulnesstraining (incl. lesmateriaal) kost 400 euro. In sommige gevallen is vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk.

Kennismakingsgesprek is gratis.
Een individuele sessie kost 50 euro per uur.
Overigen in onderling overleg.

Vergoeding

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp. Aan de vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, één of meer eisen worden gesteld. Hieronder een kort overzicht van voorwaarden die gehanteerd kunnen worden:

Er is sprake van een behandeling, onderzoek, cursus of consult die medisch bedoeld is. De therapeut/trainer is aangesloten bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging. Binnen het psychologische/psychosociale circuit zijn er verschillende beroepsverenigingen waar een therapeut kan zijn aangesloten, zoals het Nederlands verbond voor Psychologen, Psychosociaal Therapeuten en Agogen (NvPA) of de vereniging voor MBSR/MBCT/ Mindfulness Trainers (VMBN).

De behandelaar is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.

Raadpleeg bij twijfel over de vergoeding je eigen zorgverzekeraar.